Maskrosgelé

Maskros är en "nyttoväxt" som bla innehåller vitaminerna C, A och B, kalcium, fosfor och järn. Bladen kan användas i sallader men här är ett recept på spännande maskrosgelé. God till nystekt fisk och grillad kycklingfilé.

Ingredienser

  • 200 g äpplen, ungefär 2 st, gärna lite omogna
  • pressad saft av 1 citron
  • 250 g utslagna maskrosblommor
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 dl vatten
  • ca 5 dl gelésocker
  • Instruktioner

    Skär äpplena i små bitar, låt skalet sitta kvar. Lägg äppelbitarna och citronsaften i en kastrull. Repa av de små gula bladen på maskrosblommorna och lägg dem i kastrullen. Tillsätt vatten och rosmarinkvist. Låt blandningen småkoka ca 20-30 min. Skumma väl. Låt saften rinna av i en saftsil. Mät upp saften i ett litermått och tilsätt lika mycket gelésocker. Häll allt i kastrullen och låt det småkoka 5-8 min eller förlj anvisningarna på påsen med gelésocker. häll upp i rena glasburkar och förslut dem genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 25 mars 2010

    Spännande ska provas. Maskrossaften som jag har i i min samling är god. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben