Matbröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mitt egenhändiga matbröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 liter vatten 37°
  • ½ dl matolja
  • 4 tsk salt
  • Ca 14 dl rågsikt
  • Ca 16 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl surdeg kan uteslutas blir bra ändå men saftigare med surdeg
  • 1 dl sirap eller socker
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke - helst maskin. Häll över vattnet och rör om. Tillsätt salt, socker, olja, surdeg samt mjöl. Arbeta degen en stund så den blir smidig. Baka ut direkt till tre bröd. Jäs i ca 30 min. Grädda i ugn 200°C ca 30 min. Knack i botten för att kontrollera att de är färdiga. Skall låta ihåligt. Pensla med vatten eller vatten/sirap

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8
    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    5
    1 h 30 min
    18-24
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben