Matjesflarn

Serverar: 8 portioner

Den dillkryddade pajbottnen ger extra somrig smak åt flarnet som är fyllt med matjessill, rödlök och färskpotatis.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 msk dillfrö
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 400 g kokt färskpotatis
  • 2 burkar matjessill i bitar, á 200g
  • 1 rödlök
  • 200 g philadelphiaost
  • ½ dl gräddfil
  • ½ msk sillspad
  • ½ dl hackad gräslök
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stöt dillfröna i en mortel. Skär smöret i kuber. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg i matberedaren. Låt vila i en plastpåse i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Kavla ut degen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom. Pensla bottnen och kanten med uppvispat ägg och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna.
    4. Rör ihop philadelphiaost, gräddfil och sillspad. Blanda i gräslök och smaka av med peppar. Bred oströran över bottnen vid servering. Fördela skivad potatis och sill ovanpå. Skala och skiva löken tunt. Strö över lökringar och hackad gräslök.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben