Matjespannacotta

Serverar: 4-6 portioner

En sydländsk matidé som smaksattes med nordlig sälta och blev en festlig aptitretare. Prova som en spännande variant på sillbordet.

Ingredienser

  • 1 burk matjessillfilé, 200 g
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl mellan- eller vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk matjessillspad
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Limepeppar eller svartpeppar
  • Garnering
  • Cocktalkapris
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka matjessillen fint. Spara lite av spadet.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar. Krama ur och smält dem i en kastrull eller i mikron.
    3. Häll på grädden i en tunn stråle under omrörning. Tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sillbitar. Smaka av med lite salt om det behövs och limepeppar eller vanlig svartpeppar. Låt stå kallt att stelna i kylen, minst 2-3 timmar.
    4. Garnera med kapris och dill.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben