En sydländsk matidé som smaksattes med nordlig sälta och blev en festlig aptitretare. Prova som en spännande variant på sillbordet.
Ingredienser
1 burk matjessillfilé, 200 g
2 gelatinblad
1 dl mellan- eller vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk matjessillspad
3 msk finhackad gul lök
2 msk hackad dill
Salt
Limepeppar eller svartpeppar
Garnering
Cocktalkapris
Dillkvistar
Instruktioner
- Börja med att hacka matjessillen fint. Spara lite av spadet.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar. Krama ur och smält dem i en kastrull eller i mikron.
- Häll på grädden i en tunn stråle under omrörning. Tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sillbitar. Smaka av med lite salt om det behövs och limepeppar eller vanlig svartpeppar. Låt stå kallt att stelna i kylen, minst 2-3 timmar.
- Garnera med kapris och dill.
Kommentarer (0)