Matjesroyal toastlåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Har till midsommar experimenterat med en massa olika matjessill-recept. Detta blev en mycket uppskattad vickning. Enkel och lite jobb.

Ingredienser

  • 1 skiva landgångsbröd (eller 2-4 skivor formbröd)
  • 200 g matjesfilé i bitar (1 burk)
  • 1 gul lök (100 g)
  • 100 g haricots verts (fryst)
  • 1-2 tomater
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form ca 20X30 cm Finhacka löken, skär haricots verts i mindre bitar och skiva tomaterna, häll spadet av matjesbitarna. Lägg brödet i formen och täck med tomatskivor som saltas och peppras på. Blanda ihop lök och haricots verts och lägg ovanpå, toppa med sillbitarna. Vispa ihop grädde, ägg, salt och paprikapulver. Häll äggstanningen i formen och placera nederst i ugnen. Grädda i 40-45 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben