Matjessillfrestelse

Serverar: 8 portioner

En god röra med bland annat sill, potatis och lök samt en klick löjrom på sprött knäckebröd.

Ingredienser

  • 200 g matjessillfilé
  • ½ rödlök, hackad
  • 2 ägg, kokta och hackade
  • 200 g färskpotatis, kokt och fint tärnad
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk citron, pressad saft
  • ½ dl gräslök, finskuren
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • Tunt knäckebröd, Olof Wiktor eller liknande
  • 50 g löjrom
  • Dill
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Skiva matjessillfiléerna tunt. Blanda samman sill, rödlök, ägg, potatis, majonnäs, crème fraiche, citron, gräslök i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylen till serveringen.
    2. Klicka röran på bitar av knäckebröd och toppa med löjrom och dill samt skivad gräslök. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben