Matjessillsallad

Serverar: 4 portioner

En somrig lunchsallad, perfekt alternativ till sill och potatis.

Ingredienser

  • 2 burkar matjesfiléer à ca 200 g
  • 6–8 kokta potatisar
  • 6–8 kokta rödbetor
  • Blandad sallad, ca 100 g
  • 1 dl hackad gräslök
  • Sås
  • 2 dl ekologisk gräddfil
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av och dela den i stora bitar.
    2. Skala och skär potatis och rödbetor i skivor.
    3. Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
    4. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på potatis och rödbetor. Toppa med sillen och strö över gräslök.
    5. Smält smöret så att det blir svagt brunt. Häll det över sill, potatis och rödbetor. Servera med såsen, knäckebröd och ost, t ex Kvibille Svecia.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben