Matjessillshot

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Roligt sätt att få gästerna att komma i stämning både till midsommar eller andra sommarfester....absolut alkoholfri =)

Ingredienser

  • 200 gram matjessillfilé, avrunnen, grovtärnad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 200 gram gräslök, finskuren
  • Instruktioner

    1. Lägg sillen i botten på ett snapsglas. Lägg en klick crème fraiche på sillen. Toppa med rödlök och gräslök.
    2. Servera med en bit knäckebröd.

    Kommentarer (3)

    Disen 20 juni 2009

    Supergott. Jag hade det igår som en liten förrätt med en liten knäckebrödsskiva, varsin öl och nubbe till. Alla tyckte det var så häftigt att det serverades i snapsglas. Ska göra det ikväll igen till mig och gubben. En klar 5:a. Tack för receptet. kram Disen

    matkakvrak 26 december 2012

    Jag blandade alla ingredienser och hade den som en sillrätt på julbordet. Dottern, som inte äter sill, tyckte om den här rätten.

    walterego 15 juni 2016

    Riktigt kul idé! Jag köper den med hull och hår, eller heter det med fjäll o ben? Man kan hänga på ett snapsglas utan fot runt halsen på gästerna och fylla på. Ge en dessertgaffel/sked. Knäckebrödet blir svårt att hålla men vem har sagt att allting ska vara lätt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben