Roligt sätt att få gästerna att komma i stämning både till midsommar eller andra sommarfester....absolut alkoholfri =)
Ingredienser
200 gram matjessillfilé, avrunnen, grovtärnad
2 dl crème fraiche
1 st rödlök, finhackad
200 gram gräslök, finskuren
Instruktioner
Lägg sillen i botten på ett snapsglas.
Lägg en klick crème fraiche på sillen.
Toppa med rödlök och gräslök.
Servera med en bit knäckebröd.
Kommentarer (3)
Disen20 juni 2009
Supergott. Jag hade det igår som en liten förrätt med en liten knäckebrödsskiva, varsin öl och nubbe till. Alla tyckte det var så häftigt att det serverades i snapsglas.
Ska göra det ikväll igen till mig och gubben. En klar 5:a.
Tack för receptet.
kram Disen
matkakvrak26 december 2012
Jag blandade alla ingredienser och hade den som en sillrätt på julbordet. Dottern, som inte äter sill, tyckte om den här rätten.
walterego15 juni 2016
Riktigt kul idé! Jag köper den med hull och hår, eller heter det med fjäll o ben? Man kan hänga på ett snapsglas utan fot runt halsen på gästerna och fylla på. Ge en dessertgaffel/sked. Knäckebrödet blir svårt att hålla men vem har sagt att allting ska vara lätt?
Supergott. Jag hade det igår som en liten förrätt med en liten knäckebrödsskiva, varsin öl och nubbe till. Alla tyckte det var så häftigt att det serverades i snapsglas. Ska göra det ikväll igen till mig och gubben. En klar 5:a. Tack för receptet. kram Disen
Jag blandade alla ingredienser och hade den som en sillrätt på julbordet. Dottern, som inte äter sill, tyckte om den här rätten.
Riktigt kul idé! Jag köper den med hull och hår, eller heter det med fjäll o ben? Man kan hänga på ett snapsglas utan fot runt halsen på gästerna och fylla på. Ge en dessertgaffel/sked. Knäckebrödet blir svårt att hålla men vem har sagt att allting ska vara lätt?