Matjessilltoast

Serverar: 4 portioner

En mycket uppskattad vickningstoast. Uppfunnen av rester ifrån en midsommarmiddag. Gästerna började bli småsugna framåt sena kvällen, och jag hade inget planerat. En kommentar den kvällen var ”Det här var ju lika bra som Jansson!” Toasten är mycket mättande och har en underbar sälta, så jag är beredd att hålla med. Nu för tiden planerar jag den som vickning.

Ingredienser

  • 8 skivor formbröd
  • 16 skivor ost (gärna smakrik)
  • ½ dl paprika (mycket finhackad)
  • 100-150 g matjessill
  • 4 tsk gräddfil
  • Smör
  • Gräslök
  • Rostad lök
  • Instruktioner

    Häll spadet av matjessillen och låt rinna av i en sil, skär sen i mindre bitar. Bred smör på alla brödskivor. Lägg 8 ostskivor på 4 av brödskivorna och fördela paprikan på osten. Fördela sillen på paprikan och klicka på ca 1 tsk gräddfil på varje. Sprid hackad gräslök och rostad lök över, lägg sen på de resterande 8 ostskivorna. Avsluta med att lägga på de sist 4 smörade brödskivorna. Lägg i smörgåsgrillen och låt dem få en fin gyllenbrun yta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben