Matjestårta/paj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Viktväktarrecept på en god och lättlagad matjestårta. Denna kan delvis förberedas men ska inte läggas ihop allt för långt före servering. Fyllningen kan med fördel serveras som "gubbröra" till snittar.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g kavring
  • 100 g lättmargarin
  • 3 msk dill, hackad
  • Fyllning
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk senap (vanlig svensk)
  • 2 ägg
  • 200 g matjessill
  • 1/4 rödlök, finhackad
  • 1 msk purjolök, finhackad
  • 1 msk gräslök , finklippt
  • 50 g stenbitsrom
  • Dekoration
  • Salladsblad
  • Rädisor, tunnt skivade
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Koka äggen tills dom är hårdkokta.
    2. Mixa ihop smulad kavring, margarin och dill till en pajdeg. Tryck ut den i en låg, vid pajform, ca 25 cm i diameter. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
    3. Rör ihop en sås av gräddfil, majonnäs och senap.
    4. Låt matjesfiléerna rinna av lite och strimlad dem sedan mycket fint och blanda i såsen tillsammans med hackade ägg, finhackad lök och gräslök. Vänd försiktigt ner stenbitsromen. OBS! Rör inte för mycket eftersom det då lätt blir för löst.
    5. Bred fyllningen i pajformen. Stick i salladsblad, dillkvistar och små fint skivade rädisor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben