Matkorn är ruskigt nyttigt och ett gott alternativ till ris. Här serveras det med ugnsrostade grönsaker och kikärter som i princip sköter sig själva. En väldigt stressfri middag!
Ingredienser
3 dl matkorn
1 zucchini, ca 300 g
1 aubergine, ca 300 g
1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
Salt
Svartpeppar
1 burk kikärter, á 400 g (ca 3 dl kokta)
Servering
Matyoghurt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka matkornen enligt anvisning på förpackningen.
- Skär zucchini och aubergine i tärningar. Hacka rödlök, paprika och vitlöksklyftor hyfsat fint. Blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och svartpeppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills grönsakerna har fått fint med färg.
- Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Ta ut plåten och blanda ner kokt matkorn och kikärter. Sätt in i ugnen i 5 minuter till.
- Servera matkornsotton med en klick matyoghurt.
Kommentarer (0)