Matkornsotto

Serverar: 4 portioner

Matkorn är ruskigt nyttigt och ett gott alternativ till ris. Här serveras det med ugnsrostade grönsaker och kikärter som i princip sköter sig själva. En väldigt stressfri middag!

Ingredienser

  • 3 dl matkorn
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 burk kikärter, á 400 g (ca 3 dl kokta)
  • Servering
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka matkornen enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skär zucchini och aubergine i tärningar. Hacka rödlök, paprika och vitlöksklyftor hyfsat fint. Blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och svartpeppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills grönsakerna har fått fint med färg.
    4. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Ta ut plåten och blanda ner kokt matkorn och kikärter. Sätt in i ugnen i 5 minuter till.
    5. Servera matkornsotton med en klick matyoghurt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben