Maximpotatisar

Serverar: 8 portioner

Supergoda fyllda potatisar. Passar bra att servera till alla köttslag.

Ingredienser

  • 8 stora potatisar (bakpotatis)
  • 150 g rökt skinka i små tunna strimlor
  • 50 g finstrimlad purjolök
  • 50 g hackad färsk persilja
  • 150 g margarin eller smör
  • 3 st äggulor
  • 1 dl grädde
  • Parmesanost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC
    2. Lägg de renborstade potatisarna på ett galler eller saltbädd på ett bläck. Efter ca 45-50 minuter börjar de bli färdiga.
    3. Fräs purjolöken och skinkan.
    4. Dela potatisen och gröp ur dom med en sked. Pressa den varma potatisen i en bunke.
    5. Tillsätt smör, salt och peppar.
    6. Tillsätt 2 av äggulorna, ett i sänder, persiljan och skinkfräset. Blanda ordentligt med en träslev. Blanda inte för länge, då blir moset segt.
    7. Spritsa tillbaka i skalen.
    8. Blanda grädde och permesanost med den sista äggulan och pensla över potatisarna. Gratinera tills dom blir genomvarma och får fin färg.
    9. Serveras till en god köttbit.

    Kommentarer (8)

    Mellanbellan 10 juni 2008

    Minns du att du gjorde dessa, nyårsafton 1995 i de mörka skogarna i Norrland? Jag tror vi hade oxfilé till och gott var det.

    LaJefa 3 december 2008

    Tips! Koka eller baka ett par extra potatisar så blir det mer fyllning.

    LaJefa 3 december 2008

    Tips nummer två...gör även mer skink-purjofyllning och fyll eventuellt kyckling eller köttet som ni serverar till.

    byllek 3 december 2008

    Låter väldigt gott! Tack för receptet.

    Sandra-Louise 4 december 2008

    Mm låter verkligen supergott är nog så att jag testar det till helgen med några vänner kan jag säga.... :P OJ OJ smarrigt värre ;)

    majsan63 4 december 2008

    Hörs smarrigt,tror jag alla i familjen gillar. Ska prova så fort som möjligt

    Karin1967 4 december 2008

    ett sånt här recept har jag längtat efter...

    Gul13 20 maj 2013

    Tack för detta recept. Mycket gott. Serverade till grillad kycklinglår och en god sallad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben