Mazarinkaka/mandelpaj

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

En härlig mazarinkaka som är lätt att göra, rutnät och dekoration kan uteslutas och ersättas med ett tjockare lager pudrat florsocker precis innan servering.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ägg
  • 125 gr margarin eller smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 gr mandel
  • 3-4 bittermandlar
  • 1 dl socker
  • 1 1/4 dl vatten
  • Dekoration
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare eller med elvisp. Smörj formen. Kavla degen eller tryck ut den i formen, om pajen ska dekoreras med rutnät sparas ca 1/5 till det. Förgrädda skalet i 7-8 minuter. Mal mandeln tillsammans med bittermandlarna eller kör dem i mixern (önskas en vit kaka måste mandeln skalas först). Blanda i socker och vatten. Bred ut mandeln i pajskalet. Dekorera med rutnät om så önskas. Grädda i 20 minuter. Pudras med florsocker precis innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben