Mechouia

Serverar: 4 portioner

Tid: 12 timmar

En god sallad från Tunisien.

Ingredienser

  • 700 g färska tomater
  • 4 paprikor, röda och/eller gröna
  • eventuellt en röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger eller citronsaft
  • 1 liter blandade salladsblad
  • 4 kokta ägg
  • 140 g tonfisk i vatten, avrunnen vikt
  • 12 oliver
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Dela grönsakerna på hälften och ta bort kärnorna ur paprikorna. Lägg dem sedan med skalsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem i övre delen av ugnen så de blir svarta och bubbliga. Låt dem svalna och dra av skalen med hushållspapper. Strimla grönsakerna och låt dem rinna av lite. Pressa över vitlöken och blanda sedan ner olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar. Låt stå kallt några timmar och dra. Täck botten av ett vackert fat med grönsallad. Lägg upp Mechouian och fördela tonfisken överst. Dekorera med ägghalvor och oliver.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben