Medelhavslasagne

Serverar: 10 portioner

Den kan förberedas och är mycket smakrik. Räcker till många.

Ingredienser

  • 4 pkt bacon
  • 4 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 burkar krossade tomater
  • 2 msk timjan
  • 2 msk chilipulver
  • 2 burkar keso à 500 g
  • 1 paket fryst hackad spenat 450 g
  • 1 pkt gröna lasagneplattor 500 g
  • 6 tomater
  • 4 dl riven ost, gärna mozarella
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Klipp baconet i små bitar och fräs i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök och rör ner. Fräs tills löken är mjuk.
    3. Häll över krossade tomater och småputtra i några minuter. Krydda. Tag av grytan från värmen och rör ner keso och den tinade spenaten.
    4. Varva röran med lasagneplattor i två stora gratängformar eller en långpanna. Börja och sluta med röran.
    5. Garnera med skivade tomater och strö över osten.
    6. Gratinera 30-35 minuter.
    7. Serveras med en sallad. Tips! Kan med fördel förberedas dagen före och gratineras när gästerna kommer.

    Kommentarer (3)

    soffis76 11 juli 2008

    Jag tänkte skriva in det här receptet på min sida men såg att du redan hade den hos dig. Visst är det ett jättebra recept som räcker till många och som blir supergott. /Sofia

    elinbage 12 december 2008

    Jag får familjen(som helt plötsligt blivit jättestor) på besök i helgen och tänkte göra den här. Men jag har lite frågor så ni som gjort den här förut: Ska jag använda färska lasagneplattor? Ska jag grädda den dagen innan eller kan den stå bara "ihoplagd" i kylen över natten? TACK!

    Odler 20 februari 2011

    Enkelt recept, lätt att följa och supergott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben