Riktigt god vegetarisk omelett med inspiration från medelhavet.
Ingredienser
4 ägg
1 msk mjölk (eller grädde om man vill lyxa till det)
1 tsk balsamvinäger
75 g fetaost
4 - 5 skivor soltorkad tomat (gärna den grillade varianten)
Valfri mängd färsk babyspenat
Salt (efter smak)
Peppar (efter smak)
Oregano
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, mjölk, balsamvinäger, salt och peppar.
Värm upp en stekpanna och sätt den på låg värme när den är uppvärmd.
Slå i omelettblandningen i pannan och dela osten och tomaterna i små bitar.
När botten börjat stelna på omletten fördela osten och tomaterna på omeletten.
När omeletten stelnat så lägg en knippe spenat ovanpå. Garnera med lite oregano.
- Vill man vika ihop omeletten så fördela fyllningen på en halvan.
- Går även bra att göra i ugn i en smord ungsfast form. Blanda då i alla ingredienser direkt i formen och grädda i 200 - 225°C beroende på ugn, och 15 - 20 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)