Medelhavsomelett

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

Riktigt god vegetarisk omelett med inspiration från medelhavet.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 msk mjölk (eller grädde om man vill lyxa till det)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 75 g fetaost
  • 4 - 5 skivor soltorkad tomat (gärna den grillade varianten)
  • Valfri mängd färsk babyspenat
  • Salt (efter smak)
  • Peppar (efter smak)
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, mjölk, balsamvinäger, salt och peppar. Värm upp en stekpanna och sätt den på låg värme när den är uppvärmd. Slå i omelettblandningen i pannan och dela osten och tomaterna i små bitar. När botten börjat stelna på omletten fördela osten och tomaterna på omeletten. När omeletten stelnat så lägg en knippe spenat ovanpå. Garnera med lite oregano.
    2. Vill man vika ihop omeletten så fördela fyllningen på en halvan.
    3. Går även bra att göra i ugn i en smord ungsfast form. Blanda då i alla ingredienser direkt i formen och grädda i 200 - 225°C beroende på ugn, och 15 - 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben