Medelhavspannkaka

Mycket god

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3 ½ dl mjölk
  • 250 g Kesella (10 %)
  • 3 ägg
  • 2 zucchini, (à ca 250 g)
  • 250 g körsbärstomater, (1 ask)
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Blanda mjöl, salt och mjölk i en bunke. Vispa i kesella och ägg.
    2. Häll smeten i en väloljad långpanna (ca 30 x 35 cm). Grädda mitt i ugnen tills smeten "stannat" och pannkakan fått fin färg, ca 25 min.
    3. Ansa och skiva zucchinin. Halvera tomaterna. Fräs zucchini och tomater i olja ca 5 min. Tillsätt nötterna och fräs under omrörning ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär pannkakan i bitar. Servera med medelhavsröran.
    5. Kesella ger fin konsistens till ugnspannkakan. Men den kan bytas ut mot 2 ½ dl mjölk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben