Medelhavspotatissallad

Serverar: 4 portioner

Kalorisnål och lättgjord. Bäst med färskpotatis.

Ingredienser

  • 1 kg färsk potatis
  • 1 rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 150 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver urkärnade
  • Dressing
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl finklippt gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen knappt färdig. Skär den i halvor eller kvartar.
    2. Skiva rödlöken och dela tomaterna och fetaosten i mindre bitar. Dela oliverna.
    3. Blanda ihop dressingen. Häll den över och blanda ihop salladen.

    Kommentarer (4)

    festmaten 28 juni 2008

    detta var jättegott! serverade salladen tillsammans med senapsmarinerad fläskfilè. Tack för en god middag!

    eva_jonte 15 juli 2010

    mmmm så god denna potatissallad är! har gjort den flera ggr nu! :-)

    monicadanell 28 juli 2011

    mums den här potatissallad är supergod tänker göra om den 5 poäng monica

    belethfiniel 3 augusti 2011

    Gjorde denna förra veckane till grillad kyckling var helt underbart gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben