Medelhavsräkor

Serverar: 4 portioner

Laga denna delikata pasta med smak av Medelhavet. Färska örter, citron och buljong är nyckeln till de ljuvliga aromerna.

Ingredienser

  • 350 g spaghetti
  • 450 g medelstora räkor
  • 2 vitlöksklyftor , finhackade
  • ½ dl hackad gul lök
  • 2 msk färsk hackad persilja eller 2 tsk torkad
  • 2 msk färsk hackad basilika eller 2 tsk torkad
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • ½ tsk riven stark chilifrukt
  • 2 msk färskpressad citron
  • ½ dl hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin enligt paketets anvisningar men tillsätt inte salt. Skala räkorna, finhacka vitlök, hacka lök samt örterna. Riv chilifrukten och pressa citronen.
    2. Hetta upp hönsbuljongen i en stek- eller wokpanna. Tillsätt vitlök och gul lök, fräs i ca 2 minuter under omrörning.
    3. Blanda i räkor, persilja, basilika, citronsaft och chilifrukt. Rör om i ca 5 minuter.
    4. Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg upp den på ett serveringsfat. Häll över räkblandningen samt koriandern och servera genast.

    Kommentarer (2)

    motrot 13 december 2009

    Antar att det är en bugg på sidan, men det känns inte helt vegetarisk, trots att receptet kommer upp då man söker på vegetarisk pasta...

    paraflax 27 april 2011

    Tyvärr är det här receptet feltaggat. Det här är inte vegetarisk mat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben