Medelhavsscones

Serverar: 12 portioner

Servera ljumna till en god soppa, sallad eller med lite keso som ett gott mellanmål.

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1½ msk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl Lindahls turkisk eller grekisk Yyghurt
  • 6 soltorkade tomater, inlagda, finhackade
  • 12 oliver, finhackade
  • 150 g fetaost, i små tärningar
  • Instruktioner

    1. Sikta mjöl, bakpulver och socker.
    2. Skär smöret i smör tunna skivor eller bitar. Knåda snabbt ihop mjölblandningen med smöret och yoghurt.
    3. Blanda smeten med tomaterna, oliverna och fetaosten. Låt vila 10 minuter.
    4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två halvor och forma till 2 rullar Skär varje rulle i 6 bitar.
    5. Lägg bitarna på bakpappersklädd ugnsplåt.
    6. Grädda vid 2250 i c: a15 minuter.
    7. Tips: Servera ljumna till en god soppa, sallad eller med lite keso som ett gott mellanmål.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben