Medelhavsspett

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En god förrätt med medelhavssmaker. Går även bra som huvudrätt. Här är spettet, rosmarinkvistar. Tänk på att kvistarna ska vara stadiga, så att ingredienserna kan träs på, utan att kvistarna bryts eller böjs. Servera med Salsa verde.

Ingredienser

  • 6 rosmarinkvistar á 15 cm
  • 24 pilgrimsmusslor
  • 6 msk olivolja
  • Saften av 1 citron
  • Svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 12 skivor prosciutto
  • Olivolja att pensla med
  • Instruktioner

    1. Dra av de flesta bladen från rosmarinkvistarna, men låt en liten vippa sitta kvar i toppen. Hacka hälften av bladen grovt. Det inte gott om man använder alla.
    2. Lägg pilgrimsmusslorna i en stor skål. Strö över 1 msk av den hackade rosmarinen. Tillsätt olivoljan, citronsaften och salta och peppra. Vänd allt ordentligt och marinera i kylskåpet ca 30 minuter.
    3. Skär rödlöken i sex klyftor och sära sedan klyftornas lager. Skär varje skiva prosciutto i två breda remsor.
    4. Ta en pilgrimsmussla och skaka av överflödig marinad. Linda in musslan i en remsa prosciutto så att remsans ändar överlappar varandra. Trä upp allt på en rosmarinkvist, så att prosciutton sitter på plats. Trä därefter på en lökbit. Fortsätt på samma sätt med resten av musslorna, prosciutton, löken och rosmarinkvistarna till du har sex spett.
    5. Pensla spetten med lite av rosmarinmarinaden. Grilla över direkt medelvärme i 4-6 minuter. Vänd en gång.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben