Megamixtokig julköttpastasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Som det låter, men gott blev det och nog blir det en del kött kvar på julbordet som man ledsnar ganska fort på. Om man reder av det så det blir en stuvning kan man äta den med potatis. Måtten är inte exakta för köttmängden vad man väljer och såserna är av pulver.

Ingredienser

  • 200 g kalvsylta
  • 100 g leverpastej i skivor
  • 100 g julskinka helst helrökt eller vanlig
  • 100 g köttbitar i gelé
  • 100 g stekta prinskorvar (kan uteslutas)
  • 33 g fisksås Blå Band (1/3 påse)
  • 33 g hollandaisesås Blå Band (1/3 påse)
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 msk soja
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 liter mjölk
  • Vatten
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gör båda såserna enligt förpackningen med mjölk och vatten men med endast 1 msk smör i en stor stekpanna. Mosa ner kalvsyltan, köttbitar i gelé och leverpastejen med vispen i såsen, rör samtidigt. Klipp ner skinkan och korven i centimeterstora bitar. Tillsätt soja och tomatpuré och koka upp snabbt och skjud några minuter. Späd med vatten för rätt konsistens. Smaka av fritt med svartvinbärsgelé, peppar och örtsalt och rör om under lätt puttring
    2. Servera med pasta, potatis eller ris med sallad och strimlad lättstekt gullök

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben