Mellans grönpepparköttfärssås
En köttfärssås med härlig grönpepparsmak, så stark som du själv vill.
Ingredienser
700 g köttfärs
1 pkt bacon 140 g
1 gul lök
1 rödlök
1 riven morot
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
Ev. lite vatten att spä ut med
Salt
Peppar
1 oxbuljongtärning
1-2 msk tomatpuré
2 tsk torkad hel grönpeppar
½ - 1 msk soja
Instruktioner
- Hacka löken, riv moroten grovt och bryn det med bacon i en stor stekpanna eller i en stekgryta.
Salta och peppra.
- Häll sen på grädden, crème fraichen, sojan och purén. Rör om. Smula i buljongtärningen och den stötta grönpepparen. Rör om igen och låt det småputtra ca 15 minuter.
- Tycker du det blir för tjockt så ha i lite vatten och eventuellt mer av någon ingrediens.
- Servera med kokt spagetti och en sallad. Jag tycker det är gott med honungsmelon till.
Kommentarer (0)