Mellans grönpepparköttfärssås

Tid: 30 minuter

En köttfärssås med härlig grönpepparsmak, så stark som du själv vill.

Ingredienser

  • 700 g köttfärs
  • 1 pkt bacon 140 g
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 riven morot
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Ev. lite vatten att spä ut med
  • Salt
  • Peppar
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad hel grönpeppar
  • ½ - 1 msk soja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, riv moroten grovt och bryn det med bacon i en stor stekpanna eller i en stekgryta. Salta och peppra.
    2. Häll sen på grädden, crème fraichen, sojan och purén. Rör om. Smula i buljongtärningen och den stötta grönpepparen. Rör om igen och låt det småputtra ca 15 minuter.
    3. Tycker du det blir för tjockt så ha i lite vatten och eventuellt mer av någon ingrediens.
    4. Servera med kokt spagetti och en sallad. Jag tycker det är gott med honungsmelon till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben