Mellis-muffins

Serverar: 6-12 portioner

Lite nyttigare muffins som är mums till fikat! Lite smalare och lite nyttigare än köpta muffins. Perfekt till mellanmål. Kan frysas.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 5 msk havrekli
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk flytande margarin alt smält margarin
  • Rivet skal av 1 apelsin eller lime
  • 150 g katrinplommon, hackade
  • 1 stor banan, mosad
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl lättmjölk
  • 1 dl flytande honung
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl, havrekli, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt margarinet och blanda väl. Rör i det rivna apelsinskalet, de hackade katrinplommonen och den mosade bananen. Vispa ihop äggvitorna med mjölken och tillsätt det tillsammans med honungen. Blanda väl och fördela i muffinsformar eller muffinspanna. Grädda i ca 25 min för de stora, något kortare tid för de små.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben