Melomakarona

Serverar: 48 portioner

Tid: 30 minuter

En grekisk tradition. Kakor doppade i honung.

Ingredienser

  • 2,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl smält smör
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl färsk apelsinjuice
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl conjak (valfritt)
  • rivet apelsinskal 2 apelsiner
  • ca 1,3 kg mjöl
  • 2 dl grovhackade valnötter
  • kanel
  • sockerlag
  • 2,5 dl flytande honung
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • Instruktioner

    Vispa oljan med smöret och sockret. Tillsätt bikarbonat utrört i juicen, conjaken och rivet apelsinskal. Vispa ihop. Arbeta in mjölet i degen så mycket det krävs för att det ska bli mjukt. Knåda och forma till äggformade kakor ca en handfull stora. Lägg upp på plåt. Baka i 175 gr 25-30 min. Koka ihop ingridienserna till lagen ca 5 minuter. Doppa sen en ljummen kaka åt gången i sockerlagen låt "bubbla klart", lägg upp på ett stort fat ett lager åt gången , dofta över kanel och strö över valnötter gör likadant nästa lager. Låt stå och dra ät och njut. Jag blir sugen bara av att skriva receptet.

    Kommentarer (2)

    Dimitraathena 22 december 2012

    Tack Dimitra för en undebar recept på melomakarona. De blev jättegoda Kala Xristougenna /Dimitra

    kevin141 10 november 2013

    euxaristo para poli Dimitra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben