Messmörbullar

En klassisk kanelbulle med messmör istället för smör gör den lite sötare och smaken lite rundare. Ta ditt favoritrecept på kanelbullar eller använd receptet nedan.

Ingredienser

  • 15 dl vetemjöl, 900 g
  • 1 dl vit baksirap eller socker
  • ¾ tsk salt
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 pkt jäst för söta degar, 50 g
  • 5 dl mjölk
  • 100 g messmör
  • Ägg till pensling
  • Mandelflagor till garnering
  • Instruktioner

    1. Häll upp det mesta av mjölet i en stor skål, spara en deciliter till utbakningen.
    2. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll ner i skålen. Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula ner jästen, alternativt lös den först i den fingervarma mjölken.
    3. Arbeta degen tills den börjar släppa kanterna, cirka 10 minuter för hand.
    4. Låt degen jäsa 30 minuter under handduk. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar.
    5. Bred på messmöret och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i dessa i bullformarna.
    6. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
    7. Vispa upp ägg och pensla detta på bullarna strö över mandelflarn.
    8. Grädda bullarna i 225 grader i 8 -10 minuter och låt svalna.
    9. Servera tillsammans med drickbar fjällyoghurt i valfri smak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben