Messmörsbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Mitt första recept hos matklubben.se!!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ msk sirap
  • 75 g messmör
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 6 dl grovt rågmjöl
  • ca 8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, sirap och messmör i en kastrull och värm det till 37°. Rör så att messmöret smälter.
    2. Smula ned jästen i assistenten och häll på lite av degspadet. Blanda så att all jäst är upplöst.
    3. Fyll på med resten av degvätskan, salt, rågmjöl och delar av vetemjöl. Låt assistenten gå några minuter och fyll på med mer vetemjöl tills degen släpper bunken utan att kladda. Jäs i 45 minuter.
    4. Knåda degen väl. Forma två limpor och lägg på en plåt med bakpapper. Nagga med gaffel. Jäs i 30 minuter.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Pensla med hett vatten när limporna är färdiga och låt dem svalna på galler.
    6. Ugn: 200 grader

    Kommentarer (1)

    annamariasmat 23 mars 2010

    Jag har aldrig ätit messmör. På vilket sätt smakar brödet när det är messmör i? Åt det söta hållet? Nyfiken blir man allt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben