Messmörsbullar

En klassisk kanelbulle med messmör istället för smör, vilket gör den lite sötare och smaken lite rundare.

Ingredienser

  • 15 dl vetemjöl, 900 g
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl vit baksirap eller socker
  • 3/4 tsk salt
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 paket jäst för söta degar, 50 g
  • 100 g messmör
  • ägg till pensling
  • mandelflagor till garnering
  • Instruktioner

    Häll upp det mesta av mjölet i en stor skål, spara en deciliter till utbakningen. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll ner i skålen. Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula ner jästen, alternativt lös den först i den fingervarma mjölken. Arbeta degen tills den börjar släppa kanterna, cirka 10 minuter för hand. Låt degen jäsa 30 minuter under handduk. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar. Bred på messmöret och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg och pensla bullarna, strö över mandel. Grädda bullarna i 225 grader i 8-10 minuter och låt svalna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben