MEXI GRYTA / Räkor

Serverar: 4 portioner

Den här lite pepparstarka räkgrytan passar även bra när du ska bjuda många. Receptet är bara att dubbla och mycket går att förbereda.

Ingredienser

  • 300-400 g skalade räkor (ca 1 kg oskalade)
  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 burk konserverade skivade champinjoner (ca200 g )
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit eller svart peppar
  • 1 krm cayenpeppar
  • ½ dl konsentrerad apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skölj och kärna ur och strimla paprikan. Låt champinjonerna rinna av. Fräs lök och champinjoner i smöret i en låg vid kastrull. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt, och kryddor.
    2. Låt koka i 10 minuter.
    3. Tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten och låt allt bli genomvarmt.
    4. Servera med kokt ris och gärna ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 28 maj 2009

    Vi provade rätten med Tagliatell som tillbehör. Den kan rekomenderas gott enkelt att till laga. Vi bytte ut hälften av räkorna mot tork och lät den koka med de 10 minuterna såsen skulle sjuda samman:).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben