Mexi-tårta

Serverar: 6-8 portioner

Smörgåstårta

Ingredienser

  • 3 bottnar mjuk grov brödkaka c.a 25 cm diameter
  • Smör
  • Fyllning 1
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 påse dipmix med tortillakryddning
  • 1 dl riven ost
  • Fyllning 2
  • 1 liten burk champinjonkräm eller stuvning
  • 2 msk chilisås (het)
  • 1 tsk pizzakrydda
  • Garnering
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk het chilisås
  • 24 mycket tunna skivor salami
  • 12 skivor pastrami eller rökt kött
  • 12 svarta oliver
  • 12 bitar god ost
  • 1 sharon-frukt i klyftor (eller aprikos eller päron)
  • Basilikablad eller annat kryddgrönt
  • ½ huvud isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Smöra bottnarna, blanda fyllningarna och bred fyllning 1 på första botten, täck med bröd och bred fyllning 2 ovanpå. Täck med bröd och låt gärna tårtbotten vila i kyl inlindad i plast några timmar innan garnering.
    2. Bred majonnäs blandat med chilisås ovanpå. Lägg salamiskivor ovanpå runt tårtan, lite omlott. Rulla rökt kött/pastrami och spetsa fast med oliv på tandpetare. Lägg ost skuren i trekanter och klyftor av sharon frukt i mitten. Stick basilkialad runtom där det passar och tryck fast strimlad isbergssallad runtom tårtan

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben