Mexicogryta

Serverar: 4 portioner

En mustig gryta som är perfekt nu när hösten kommer.

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • ½ msk smör eller olja
  • Salt
  • svartpeppar
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 500 g krossade tomater
  • ½ tsk chilipulver
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kummin
  • 15 små lökar
  • Servering
  • Grovt lantbröd
  • Ev ris
  • Instruktioner

    1. Skär högrev i stora portionsbitar. Låt ev ben följa med i koket. Smält smör eller värm upp olja i en stekgryta. Bryn köttet runtom. Salta och peppra.
    2. Tillsätt rödvin, buljong, krossade tomater, kummin, chilipulver, lagerblad och vitlök. Koka under locka i ca 40 minuter.
    3. Skala under tiden löken. Tillsätt dem och låt grytan koka i ca 15 minuter till.
    4. Servera grytan i sopptallrikar med grovt lantbröd och ev ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben