En mustig gryta som är perfekt nu när hösten kommer.
Ingredienser
1 kg högrev
½ msk smör eller olja
Salt
svartpeppar
1 dl rödvin
1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
500 g krossade tomater
½ tsk chilipulver
2 lagerblad
2 vitlöksklyftor
1 msk kummin
15 små lökar
Servering
Grovt lantbröd
Ev ris
Instruktioner
- Skär högrev i stora portionsbitar. Låt ev ben följa med i koket. Smält smör eller värm upp olja i en stekgryta. Bryn köttet runtom. Salta och peppra.
- Tillsätt rödvin, buljong, krossade tomater, kummin, chilipulver, lagerblad och vitlök. Koka under locka i ca 40 minuter.
- Skala under tiden löken. Tillsätt dem och låt grytan koka i ca 15 minuter till.
- Servera grytan i sopptallrikar med grovt lantbröd och ev ris.
Kommentarer (0)