Mexicopanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här gillar den yngre generationen när de kommer hem på mat.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 3 hg köttfärs
  • ½-1 purjolök
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 burk vita bönor i tomatsås ( 4 dl)
  • 4 skivor bacon
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, fräs den i margarinet i stekpannan.
    2. Ansa och strimla purjolöken. Tillsätt köttfärs och purjo och låt allt få fin färg. Rör om.
    3. Tillsätt krossade tomater och bönor. Låt puttra 15-20 min.
    4. Fräs under tiden baconskivorna i torr stekpanna. låt dem rinna av på hushållspapper.
    5. Smaka av grytan med salt, sambal oelek och kryddor. Strimla baconet över.
    6. Serveras med ris och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben