Ett eget hopkok som blev av vad jag hade hemma, som sedan blev en gratäng.
Ingredienser
1 köttbuljongtärning
500 g köttfärs
1 stor lök
1 burk krossade tomater
Vitpeppar
Svartpeppar
2-3 vitlöksklyftor
Cayennepeppar
Paprikapulver
Salt
2-3 msk tomatpuré
Soja
Vatten
4-5 portioner kokta makaroner
Ost att gratinera med
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken och bryn det i en kastrull.
- Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt kryddorna i den mängd som passar er. Själv vill jag ha det starkt.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och eventuellt en skvätt vatten. Låt det koka ihop. Smaka av.
- Tillsätt makaronerna och rör om. Om ni nu vill ha det som en gratäng så häll upp det i en ugnssäker form och strö ost över.
- Ugnstemperaturen 220 grader. Ställ formen i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg.
Kommentarer (0)