Mexipastagratäng

Serverar: 4 portioner

Ett eget hopkok som blev av vad jag hade hemma, som sedan blev en gratäng.

Ingredienser

  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g köttfärs
  • 1 stor lök
  • 1 burk krossade tomater
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Cayennepeppar
  • Paprikapulver
  • Salt
  • 2-3 msk tomatpuré
  • Soja
  • Vatten
  • 4-5 portioner kokta makaroner
  • Ost att gratinera med
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken och bryn det i en kastrull.
    2. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt kryddorna i den mängd som passar er. Själv vill jag ha det starkt.
    3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och eventuellt en skvätt vatten. Låt det koka ihop. Smaka av.
    4. Tillsätt makaronerna och rör om. Om ni nu vill ha det som en gratäng så häll upp det i en ugnssäker form och strö ost över.
    5. Ugnstemperaturen 220 grader. Ställ formen i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben