Mexisoppa

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god soppa!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 1 msk matfett
  • 2 msk tacokrydda
  • 2 msk tomatpure
  • 4 potatisar
  • 1 burk krossade tomater 400g
  • 6 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • peppar
  • gräddfil
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärs och strimlad purjolök i matfett.
    2. Tillsätt tacokrydda, tomatpure och tärnad potatis. Fräs ett par minuter.
    3. Späd med tomater, vatten och fond. Koka i 10 minuter (eller tills potatisen är klar)
    4. Smaka av med kryddor. Servera soppan med en klick gräddfil.

    Kommentarer (1)

    Heisjo 6 augusti 2009

    SÅÅÅ underbart god soppa. Trots sommarvärmen åt vi denna enkla men ljuvliga soppa som passar både stora och små i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben