Mexitårta

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

En varm och god smörgåstårta med "tacosmak". Uppskattas av både vuxna och barn.

Ingredienser

  • 9 skivor ljust landgångsbröd
  • Köttfärsröra
  • 400 g köttfärs
  • 1 röd lök
  • 2 msk chilisås
  • 1 köttbuljongstärning
  • 1 påse texmexkrydda
  • 1 liten burk majskorn
  • Fyllning 1
  • 100 g mjukost
  • Halva mängden köttfärsröra
  • 1 röd paprika
  • Fyllning 2
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl riven ost
  • Topping
  • 100 g mjukost
  • Resterande köttfärsröra
  • 1 orange paprika
  • Nachochips
  • 2-3 dl riven ost
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen. Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med färsen. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt chilisåsen, texmexkryddan och vatten enligt anvisningar på påsen. Häll i majskornen.
    2. Smöra landgångskivorna och lägg tre tätt tillsammans på en långpanna. Bred över mjukosten, halva mängden köttfärs. Tärna paprikan och lägg över.
    3. Lägg på ett nytt lager brödskivor. Lägg dessa tre tvärs över så tårtan håller samman. Blanda samman alla ingredienser till fyllning 2 och bred över. Ingen köttfäsrsöra i fyllning 2.
    4. Placera de sista 3 brrödskivorna som de tre första överst. Bred mjukosten över och på alla kanter. Bred på resten av köttfärsen. Skiva paprikan.
    5. Dekorera med paprika, nachochips, riven ost och oliver.
    6. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 min tills osten smält och fått fin färg.

    Kommentarer (2)

    saxa 20 november 2010

    Mycket god och enkel att göra. Denna gjorde vi som fredagsmys. Vi använde oss av färskost (Philadelphia ost ) istället för mjukost, vilket var mycket bra.

    pengsan 14 december 2011

    gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben