En varm och god smörgåstårta med "tacosmak".
Uppskattas av både vuxna och barn.
Ingredienser
9 skivor ljust landgångsbröd
Köttfärsröra
400 g köttfärs
1 röd lök
2 msk chilisås
1 köttbuljongstärning
1 påse texmexkrydda
1 liten burk majskorn
Fyllning 1
100 g mjukost
Halva mängden köttfärsröra
1 röd paprika
Fyllning 2
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
2 dl riven ost
Topping
100 g mjukost
Resterande köttfärsröra
1 orange paprika
Nachochips
2-3 dl riven ost
Oliver
Instruktioner
- Bryn färsen. Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med färsen. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt chilisåsen, texmexkryddan och vatten enligt anvisningar på påsen. Häll i majskornen.
- Smöra landgångskivorna och lägg tre tätt tillsammans på en långpanna. Bred över mjukosten, halva mängden köttfärs. Tärna paprikan och lägg över.
- Lägg på ett nytt lager brödskivor. Lägg dessa tre tvärs över så tårtan håller samman.
Blanda samman alla ingredienser till fyllning 2 och bred över. Ingen köttfäsrsöra i fyllning 2.
- Placera de sista 3 brrödskivorna som de tre första överst. Bred mjukosten över och på alla kanter.
Bred på resten av köttfärsen. Skiva paprikan.
- Dekorera med paprika, nachochips, riven ost och oliver.
- Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 min tills osten smält och fått fin färg.
Kommentarer (2)
Mycket god och enkel att göra. Denna gjorde vi som fredagsmys. Vi använde oss av färskost (Philadelphia ost ) istället för mjukost, vilket var mycket bra.
gott!!!