Miamiburgare

Serverar: 4 portioner

Hemgjorda burgare skall det vara! Dessa godingar är även utmärkta att grilla. Pensla dem då med grillolja först. Välj tillbehör som du vill ha.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs (eller nötfärs)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 - 2 krm chilipulver
  • 1 st liten finhackad rödlök
  • 2 msk chilisås
  • 1 st ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • Smör
  • rapsolja (för stekningen)
  • Tillbehörs-förslag
  • Majskolvar
  • smör
  • flingsalt
  • Hamburgerbröd (gärna fullkorn)
  • Fyll med t . ex
  • Lite strimlad sallad
  • Tomatskiva
  • Rödlöksringar
  • Rostad lök
  • Ketchup
  • Barbequesås
  • Hamburgerdressing
  • Låt ost smälta ner över burgaren
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt och kryddor och därefter med resten av ingredienserna. Forma 4 hamburgare och stek i smör blandat med rapsolja.
    2. Lägg dem i värmda hamburgerbröd (gärna fullkorns) och servera te.x med lökskivor, tomater, salladsblad, ketschup eller valfri dressing.
    3. Bjud kokta (grillade) majkolvar med smör och flingsalt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elinmartina 13 mars 2008

    Skoj. Bor i miami och letade efter ett bra hamburgerrecept. Alltsa som hittat! Aterkommer om det blir gott eller inte... : )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben