Microfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Snabb läcker fiskrätt !

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst fiskfilé, torsk,sej eller hoki
  • 1 gul lök
  • 1 burk champinjoner (200 g)
  • 1 burk tomater i bitar (400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk curry
  • 1 tsk äkta soya
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ris eller potatis att koka. Om potatisen skall pressas skärs i bitar kokar den snabbt.
    2. Lägg fiskpaketet på ett fat och tina på upptiningsläge 3-4 minuter.
    3. Skala och finhacka löken .
    4. Häll av spadet på svampen.
    5. Blanda lök, svamp med alla ingredienser utom persiljan till en sås i en rymlig form. Täck över och tillaga på full effekt 4 minuter.
    6. Skär under tiden det halvtinade blocket i 1½ cm tjocka skivor.
    7. Dessa placeras i en ring i såsen, ös litet sås över fisken.
    8. Täck över och tillaga på full effekt 8-10 minuter.
    9. Klipp litet persilja över och servera med pressad potatis eller ris. Gärna riven morot också.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben