Middagsfrittata

Serverar: 2 portioner

Denna spanska rätt har hottats upp med en rejäl dos supernyttig spenat.

Ingredienser

  • 80 g färsk spenat
  • 2 kalla kokta potatisar
  • 1 rödlök
  • 10 skivor rökt skinka
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 5 ägg
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och hacka spenaten. Skär potatisen i bitar, skala och hacka löken, strimla skinkan och tärna tomaterna.
    2. Häll oljan i en stekpanna och stek lök med spenaten i några minuter. Lägg i potatisen, skinkan och tomaterna. Låt allt bli ordentligt varmt.
    3. Vispa äggen med vattnet, salt och svartpeppar och häll över blandningen i stek pannan.
    4. Sänk till medelvärme. Rör om försiktigt så att äggsmeten rinner ner i botten under grönsakerna. Låt frittatan stelna.

    Kommentarer (1)

    annanyberg 18 februari 2009

    Frittata är inte en spansk rätt, utan en italiensk!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben