Denna spanska rätt har hottats upp med en rejäl dos supernyttig spenat.
Ingredienser
80 g färsk spenat
2 kalla kokta potatisar
1 rödlök
10 skivor rökt skinka
2 tomater
1 msk olivolja
5 ägg
3 msk vatten
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Instruktioner
- Skölj och hacka spenaten.
Skär potatisen i bitar, skala och hacka löken, strimla skinkan och tärna tomaterna.
- Häll oljan i en stekpanna och stek lök med spenaten i några minuter. Lägg i potatisen, skinkan och tomaterna. Låt allt bli ordentligt varmt.
- Vispa äggen med vattnet, salt och svartpeppar och häll över blandningen i stek pannan.
- Sänk till medelvärme. Rör om försiktigt så att äggsmeten rinner ner i botten under grönsakerna.
Låt frittatan stelna.
Kommentarer (1)
Frittata är inte en spansk rätt, utan en italiensk!