En mycket god röra som är ett måste för oss på självaste midsommarafton. Serveras med nykokt nypotatis.
Ingredienser
6 burkar matjesill á 200 g (klippta i små bitar)
2 stora finhackade rödlökar
2 knippe dill (finklippt)
1 stor purjolök (Skuren i små bitar)
1 stor finhackad röd paprika
2 burkar crème fraiche (á 2 dl)
3 cl grädde (en skvätt)
Instruktioner
- Blanda allt utom crème fraiche och grädde, dagen innan midsommarafton. Låt stå och dra över natten i kylskåp.
- På självaste midsommarafton tillsätts crème fraiche och grädden, blandas väl. Efter tycke och smak kan mer crème fraiche eller grädde tillsättas.
- Servera med kokt nypotatis och ett gott knäckebröd.
Och givetvis till efterrätt, färska jordgubbar med glass och grädde.
Kommentarer (2)
Detta testar jag på buffebodet till Påsk eller till Midsommar ! Låter Supergott!!!
Denna röra, fast mindre sats, gjorde jag idag för att prova inför midsommar. Den blir ett måste på midsommarbordet. Var fantastisk god och ¨plus för ett enkelt recept. Trevlig Midsommar Muminnilla