Midsommarcrêpes

Serverar: 4 portioner

En kombination jag själv slängde ihop på prov förra midsommar och den blev succé!

Ingredienser

  • 4 pannkakor, (eller 8 beroende på hur sugna ni är)
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0,5 msk vetemjöl
  • Färska jordgubbar
  • Eventuellt lite rivet limeskal
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Grädda dina pannkakor och låt dem svalna.
    2. Värm upp grädden i kastrull tills den sjuder och blanda då i den vita chokladen under omrörning. Låt sjuda 1 minut och klicka sen i smöret (kan minska till en halv msk om så önskas). Rör sedan ned mjölet för att binda ihop. Låt svalna.
    3. Skiva jordgubbarna.
    4. Bred chokladblandningen på pannkakorna och strö över eventuellt limeskal. Jag själv föredrar dessa crêpes i rullar, men det går även att äta dem vikta. Om du rullar så lägg en sträng med skivade jordgubbar långt ut på ena sidan av pannkakan och rulla sedan ihop. Om du viker så lägg jordgubbarna utspritt över en fjärdedel av pannkakan och vik sedan på mitten och mitten igen.
    5. Sikta över florsocker och njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben