Fina att frysa in och ha på lut till sommarens Saft o kaffe kalas! Garneras då de tinat!
Ingredienser
50 g jäst
200g smör
4 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
1 kryddmått salt
1 kryddmått hjorthornssalt
ca 1,3 l vetemjöl
Pensling o garnering
Smält smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Smula jästen i degbunken.Smält smöret, häll i mjölken o. ljumma till 37grader. Häll degspaden över jästen o rör om.Tillsätt ägg, salt, socker, hjorthornssalt och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank. Låt jäsa 30 min.
- Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 40 bitar.Rulla ut bitarna till ca 30 cm och forma till kringlor.
Låt jäsa ca 30 min.Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 min.
- Pensla dem med smält smör och doppa dem i strö- o. valiljsocker blandningen
Kommentarer (1)
Jätte lätta att göra! Sonen älskar kringlorna äter 3-4st på en gång. Tack för receptet.......