Midsommarkringlor

Serverar: 40 portioner

Tid: 30 minuter

Fina att frysa in och ha på lut till sommarens Saft o kaffe kalas! Garneras då de tinat!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 200g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 kryddmått salt
  • 1 kryddmått hjorthornssalt
  • ca 1,3 l vetemjöl
  • Pensling o garnering
  • Smält smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken.Smält smöret, häll i mjölken o. ljumma till 37grader. Häll degspaden över jästen o rör om.Tillsätt ägg, salt, socker, hjorthornssalt och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank. Låt jäsa 30 min.
    2. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 40 bitar.Rulla ut bitarna till ca 30 cm och forma till kringlor. Låt jäsa ca 30 min.Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 min.
    3. Pensla dem med smält smör och doppa dem i strö- o. valiljsocker blandningen

    Kommentarer (1)

    renomme 25 augusti 2010

    Jätte lätta att göra! Sonen älskar kringlorna äter 3-4st på en gång. Tack för receptet.......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben