Midsommarmatjessill

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min stående midsommarsill! Jag brukar servera ägghalvor, knäckebröd och ost till detta samt givetvis färskpotatis!

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk fransk senap
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 ½ msk ljus sirap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rödlök till garnering
  • Dill till garnering
  • 8 matjesfiléer
  • Instruktioner

    Dela matjesfiléerna i ca 2 cm bitar och lägg på ett fat. Blanda créme fraiche,ovispad grädde,senap,rödlök,dill,gräslök och sirap. Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Bred röran över sillbitarna, täck med folie och ställ svalt några timmar. Garnera med rödlöksringar och dill. Servera med nykokt färskpotatis.

    Kommentarer (4)

    zeventrix 30 juni 2013

    Underbart gott

    Receptglad 30 juni 2013

    Tack för kommentaren!

    inannamaria 21 juni 2014

    Verkar mycket gott, men varför sirap i? Vi ska ju minska på sockret... Täck med något annat än folio, metallfolie ska man absolut inte använda i onödan... Mycket miljöovänligt...

    pengsan 12 juli 2015

    Jättegott, sirapen gjorde det lilla extra. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben