Milanostänger

Serverar: 24 portioner

Härliga mördegskakor som liknar finska pinnar till utseendet - men är så mycket godare på grund av mandelmassefyllningen. Ett tips är att kavla mördegen mellan plastfolieark så fastnar degen inte på kaveln.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Pensling
  • Äggvita
  • Garnering
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Mixa smör med strösocker, äggula och vetemjöl till en mördeg. Låt vila kallt minst 30 minuter.
    2. Riv mandelmassa och blanda med äggvita. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut till degplattor, 36x16 cm. Skär ut 8x6 cm stora rutor.
    3. Dela mandelmassefyllningen i 24 bitar. Forma rullar och lägg längs rutornas långsidor. Rulla ihop. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med äggvita och strö över mandelspån. Grädde mitt i ugnen i 175°C ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben