Härliga mördegskakor som liknar finska pinnar till utseendet - men är så mycket godare på grund av mandelmassefyllningen.
Ett tips är att kavla mördegen mellan plastfolieark så fastnar degen inte på kaveln.
Ingredienser
200 g smör
½ dl strösocker
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
200 g mandelmassa
1 äggvita
Pensling
Äggvita
Garnering
Mandelspån
Instruktioner
- Mixa smör med strösocker, äggula och vetemjöl till en mördeg. Låt vila kallt minst 30 minuter.
- Riv mandelmassa och blanda med äggvita. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut till degplattor, 36x16 cm. Skär ut 8x6 cm stora rutor.
- Dela mandelmassefyllningen i 24 bitar. Forma rullar och lägg längs rutornas långsidor. Rulla ihop. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar.
Pensla med äggvita och strö över mandelspån.
Grädde mitt i ugnen i 175°C ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
Kommentarer (0)