Min goda chili-sill

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Den här sillen är jag tvingad att ta med mig till varje högtid som kräver sill... Men så är den också väldigt god! Jag har två sillfavoriter, ska lägga ut den andra också så småningom.

Ingredienser

  • 2 burkar god matjessillfilé à 200 gram
  • 2 dl crème fraiche (helst den feta varianten)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 msk finhackad röd lök
  • salt
  • itpeppar
  • Instruktioner

    Låt sillen rinna av, lägg den sedan i en vacker (ja det är nödvändigt!) skål. Blanda ihop resten av ingredienserna till en sås, men rör inte för häftigt då blir den för lös, och häll den över sillen. Låt den nu stå i kylskåpet, helst över natten, men minst 6 timmar. Garnera med finhackad gurka runt kanten och dillkvistar, servera med kokt färskpotatis och kokta ägg....njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben