En varm äppelpaj som smakar himmelskt med vaniljsås. Helst gjord på svenska äpplen.
Ingredienser
5-6 äpplen
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
Mald kanel
Strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och dela äpplen i klyftor. Ta bort kärnorna och lägg äppelklyftorna i vatten under tiden, så de inte mörknar.
- Rör smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig deg. Lägg äppelklyftorna i en pajform.
Strö socker och mald kanel över och smula över degen.
- Grädda ca 30 minuter och njut av en nygräddad äppelpaj. Lycka till! Hoppas att det smakar gott.
Liknande recept
Kommentarer (19)
hej! Har gjort din smuläppelpaj som vi har ätit ikväll och den var väldigt uppskattad!! Ullac
Jättegott! Det behöver inte vara svårare än så här!! Hällde en halv dl vatten över äpplena innan jag smulade över degen, då blir det mera likt äppelmos... Mums!
Jag gjorde den här för att dela med mina klasskamrater och jag tror inte jag såg en enda sur min i klassrummet efteråt. Tack så jättemycket! PS. Jag testade tricket med lite vatten i botten och det fungerade alldeles utmärkt
Jag gjorde den här för att dela med mina klasskamrater och jag tror inte jag såg en enda sur min i klassrummet efteråt. Tack så jättemycket! PS. Jag testade tricket med lite vatten i botten och det fungerade alldeles utmärkt
super god!!!!!
hejsan hur mycket strösocker skall man lägga
Fantastiskt god äppelpaj Tack för receptet Tine
Mmmm ... så god! Tack för receptet! Den var ju helt fantastisk. Brukar inte göra paj särskilt ofta - men den här måste jag nog faktiskt bjuda mina vänner på! /heartoflove
Jättesmarrig paj, verkligen! Dock har jag ett tips som gör den ÄNNU BÄTTRE. Istället för att skiva äpplena så river jag dem på grövsta sidan på rivjärnet. Superdupergott!
Hej,,, Jätte god paj blev favorit för vår familje.
Hej! Jag gjorde din smuläppelpaj nu i kväll. Den var kanon, jättegod!! Jag har ett liknande recept nånstans som jag har slarvat bort så jag blev glad när jag hittade din. Jag hade dock ½ dl vatten i pajen med. Jag stänkte över vattnet över pajen innan den sattes in i ugnen. Jag tror det blir lite krispigare när man gör så, men det är inte säkert. Det blir en 5 från mig iallafall.
Toppen! Omtyckt av alla -- barn & vuxna, familj & vänner samt fikasugna ryttare i det café som jag jobbar ideellt i!
Jättegott :) Tack för ett smaskigt recept! Mvh Maria.
den e så underbar go.. tack tack tack
Oh my god, den här pajen blev vansinnigt god. Ringlade över lite smör och sirap innan den åkte in i ugnen. Självklart med hemmagjord vaniljsås:-).
Vilket fantastiskt recept! Rena fröjden för munnen. Har lagat detta recept några gånger och även minskat lite på sockret om man vill ha fen lite "nyttigare". Den blir också fantastiskt god glutenfri. Byt helt enkelt ut havregeynwn till Sempers och mjölet till Leilas mjölmix. Rekommenderas varmt!
Gillades av både mig och gästerna. Mycket god. Så stort tack för detta recept.
Jättegod !!
God och lätt att göra