Min godaste LCHF-gryta

Serverar: 5 portioner

Tid: 2 timmar

Enkel, billig och såååå god!!

Ingredienser

  • 800 gram fläskkotlett utan ben, i bit
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Tärna fläskotlettbiten i små tärningar, bryn dem och salta och peppra på känn...Skiva löken och bryn med köttet, häll på vinet, vattnet, och buljongtärningen. Krossa vilöksklyftorna och lägg i dem hela.
    2. Låt koka länge ca 2 timmar så köttet bara faller isär. Häll sedan på grädden! låt det koka samman. Använd gärna lite collorit, för aptitligare färg!!
    3. Avnjut tillsammans med haricot verts, och riven ost!! Ni som inte äter efter lchf ta kokt potatis till.... :)

    Kommentarer (1)

    Jess-ab 17 februari 2013

    Mycket god! Bjöd på denna ikväll, blev väldigt uppskattad!:-) . Fast jag tog fläskfilé istället och kokade inte lika länge. Sedan så lade jag i lite tomatpuré oxå. Och lite cremefraiche. Gästerna fick kokt potatis till, själv åt jag broccoli.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben