Min julvört

Till varje jul blir det oftast att jag bakat eget vörtbröd. Jag blandar i lite vad jag tycker denna julen 2009 blev det på detta vis. Jättegott - naturligtvis :)

Ingredienser

  • 5 dl coca cola
  • 100 gram smält marg
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl sirap
  • 1 paket jäst
  • 1,5 dl russin
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0,75 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk salt
  • 9 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl (och lite mer) vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda som en vanlig deg. Jäs i bunke 45 min. Baka ut 4 st runda eller avlånga bröd och lägg på plåt. De blir inte så stora. Vill du ha stora bröd gör du 2 st. Jäs till dubbel storlek. Grädda ca 45 min i 200 grader (gäller mindre storleken, ta lite längre tid för de större och sänk värmen till 180 grader).

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben