Mina favoritbakelser

Serverar: 20 portioner

Dom här bakelserna kan man ha i frysen, lättillgängliga för alla högtider. Jul, nyår, påsk el födelsedag. Jättegoa´!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 150 g malda nötter
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 100 g smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt i socker och nötter. Klicka ut i 20 bullformar av aluminium. Grädda i 175 g ugn ca 15 min. Låt svalna. Krämen: Blanda äggulor, socker och grädde i kastrull. Låt sjuda till en tjock kräm. Blanda i det smälta smöret, vaniljsockret och apelsinskalet. Låt svalna. Fördela krämen på nötformarna. (Här kan man frysa in dom, tinar medans du sätter på kaffe) Klicka på vispad grädde och garnering efter smak, tex jordgubbar, persikor, kiwi. Marsipantomtar till jul och kycklingar till påsk. Chokladdoppad jordgubbe och en liten svensk flagga till studenten tex. Låt fantasin flöda!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EllinorFalck 5 juni 2009

    Goda och jättesmidigt att ha färdigt i frysen, jag gjorde dem med mald mandel kan tänka att det blir lite mer smak med malda nötter. Perfekt vid fester där man inte vet hur många som kommer eller bara ha i frysen vid oväntade besök.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben