Mini-glassbomber

Serverar: 4 portioner

Vaniljglass fylld med hallonsås och doppad i choklad .. Mums! Här beräknas två glassbomber per person.

Ingredienser

  • 1 liter vaniljglass
  • Ca 4 msk färdig glassås (hallonsmak)
  • 300 g mörk choklad 70 %
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Klä 8 små fryståliga glas eller formar med plastfolie.
    2. Ta ut glassen ur frysen, rör den mjuk. Bred ut hälften av glassen i formarna. Ringla i glassås och täck med resterande glass, se till att få en jämn yta. Ställ i frysen över natten.
    3. Hacka och smält choklad över vattenbad. Ta ut glassformarna. Stick en gaffel i botten av glassen, vrid och ta ut ur formen. Doppa snabbt i chokladen, ställ alla glassbomber på ett fat i frysen (du kan eventuellt behöva smälta om chokladen mellan varven).
    4. Låt stå i rumstemperatur 3-5 minuter före servering. Dekorera med citronmeliss och servera med hallon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben