Mini-hasselback med tångrom

Serverar: 4 portioner

De romtoppade hasselbackspotatisarna blir en läcker förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 4-8 jämnstora delikatesspotatisar
  • 3 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 rödlök eller 1 knippe gräslök
  • 4 msk créme fraiche
  • 1 burk tångkaviar, ca 80 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär varje potatis i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg dem med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla potatisarna med smält smör och ställ in dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut dem och pensla en gång till med smör samt strö över lite salt. Baka potatisarna i ytterligare ca 10 minuter, tills de är mjuka och har fått fin färg.
    3. Hacka rödlöken. Klicka på créme fraiche och rom på potatisarna före servering och toppa med löken.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben