Mini-hasselback med tångrom
De romtoppade hasselbackspotatisarna blir en läcker förrätt eller på buffébordet.
Ingredienser
4-8 jämnstora delikatesspotatisar
3 msk smör
½ tsk salt
1 rödlök eller 1 knippe gräslök
4 msk créme fraiche
1 burk tångkaviar, ca 80 g
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär varje potatis i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg dem med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla potatisarna med smält smör och ställ in dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut dem och pensla en gång till med smör samt strö över lite salt. Baka potatisarna i ytterligare ca 10 minuter, tills de är mjuka och har fått fin färg.
- Hacka rödlöken. Klicka på créme fraiche och rom på potatisarna före servering och toppa med löken.
Kommentarer (0)